top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRSV Sint Antonius Riel

๐ŸŒŸ Brabantse Kampioenschappen voor pony teams in Udenhout ๐ŸŒŸ

Zondag 3 april werden in Udenhout de Brabantse Kampioenschappen gehouden voor ponyteams. Dit is een echte verenigings wedstrijd waarbij er 4 combinaties in de afdelingsdressuur rijden (4-tal), 2 combinaties een individuele dressuurproef rijden, en 2 combinaties springen voor het team. Alle behaalde punten per onderdeel leveren samen het uiteindelijk teamresultaat. Het team bestaat uit max. 7 combinaties.

Een aantal fanatieke ponyamazones van onze rijvereniging hadden samen met Tessa de Groot het idee om hieraan mee te doen en waren al een aantal weken fanatiek aan het oefenen. Vorige week hadden ze ook een mooie generale repetitie met het rijden van de 4-tal proef op de onderlinge wedstrijd. Helaas was eind deze week een amazone geveld door de griep en kon daardoor niet mee van start gaan (ze zou meerijden in het 4-tal en individuele dressuur). Gezien er voor het 4-tal geen reserve combinatie was, moest last minute (zaterdagavond) dit nog geregeld worden om te kunnen starten. Gelukkig stond het regelement toe dat maximaal 2 combinaties van andere verenigingen mee mogen doen, waardoor naast Lisa Vercammen voor het springen ook Roos Vercammen met hun pony Pauline wel mee wilde doen als invaller voor het 4-tal. Ook voor de jongste deelnemer (Luna Kastelijn) uit het team was het even onverwachts schakelen , want zij zou (naast het rijden in het 4-tal) nu ook invallen voor het rijden van de individuele proef. Ondanks de spanning heeft Luna super knap haar individuele proef doorgereden en ook Birgit van Geloven heeft een hele nette proef laten zijn , wat zelfs goed was voor een 8e plaats van de 26! Hierna was het de beurt aan het 4-tal, zonder ook maar ooit in deze opstelling geoefend te hebben ! Ook hier hebben ze hun beste beentje voortgezet en hebben Jill Hoezen met Amaretto, Birgit van Geloven met Eikenhorst's Mariska, Luna Kastelijn met Proud Princess en Roos Vercammen met Pauline een mooie proef laten zien, waarmee het begin van het afdeling rijden weer is gemaakt. Tot slot spongen Lisa Vercammen en Jill Hoezen een goed rondje. Alle resultaten bij elkaar leverde de 10e plaats op voor het team van St. Antonius. Voor iedereen was er een mooie roset en stalplaat. Het was een lange dag, maar wel heel leuk en gezellig om zo weer in groepsverband bezig te zijn. Proficiat allemaal en zeker ook met jullie goede inzet en teamspirit ! Op naar meer !


Recente blogposts

Alles weergeven

๐ŸŒŸ๐ˆ๐ง ๐๐ž ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฃ๐ง๐ฐ๐ž๐ซ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ! ๐ŸŒŸ

De kringkampioenen van Kring de Baronie zijn onthuld. Bij de pony's hebben we dit jaar drie kampioenen ๐Ÿ’ช ๐Ÿ†Kringkampioen dressuur D/E L1 - ๐Œ๐š๐ฎ๐ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ซ๐ž๐ค๐ž๐ฅ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ซ๐ข๐ฅ๐ฅ๐š๐ง๐ญ ๐Ÿ†Kring

Comments


bottom of page