top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRSV Sint Antonius Riel

Brabants Kampioen!

PONY 4-TAL BRABANTS KAMPIOEN KLASSE L

Zondag 17 juli gingen de Brabantse Kampioenschappen van start. Onder mooie (en gelukkig nog niet te warme) weersomstandigheden was het vandaag de beurt aan de 4-en 6-tallen pony dressuur en kür op muziek voor 4-tallen. Het team van St. Antonius had de laatste weken goed getraind met de pony's maar ook gewerkt aan de team spirit, zo hebben de dames zelf mooie frontriemen en plastrons voor het 4-tal gemaakt.

Dit harde werken werd vandaag beloond want na een mooie proef, waarin zeker ook nog wel verbetering zit, stonden ze bovenaan in de ranking met nog maar één team te gaan. Toen werd het natuurlijk heel spannend ...... en ja wel hoor; RSV St. Antonius is Brabants Kampioen !! met 201 en 226 punten. Later op de middag kwam hiervoor de huldiging, maar eerst stond nog de kür op muziek op het programma, dus iedereen weer op de pony en nog even inrijden op het voorterrein. Iedereen was er weer klaar voor maar een pony werd net voor ze moesten beginnen waarschijnlijk gestoken door een wesp en was hiervan behoorlijk over zijn toeren. Gelukkig knap opgelost door de amazone die goed bleef zitten op haar onstuimige pony en ze daarna toch van start konden gaan. Wederom een nette proef met leuke muziek en knap gereden door iedereen. Dit leverde ook nog eens een 5e plaats op met 64%. Voor het Brabants Kampioenschap kregen ze allemaal een mooie rood/wit/blauwe sjerp met rozet , een KNHS medaille en een oranje kampioensdeken voor de pony. Proficiat Jill Hoezen, Birgit van Geloven, Luna Kastelijn en Maud van Kempen en commandante Tessa de Groot.

Verder zijn ook de individuele kring uitslagen en afvaardigingen voor de Brabantse bekend. - Tess Reijmaekers is met haar pony Gladys kringkampioen geworden in de klasse AB-M2 - Janneke Bleeker wist 3 juli reserve kringkampioen te worden met Chabalito B in de klasse DE/Z2 10 juli wist ze haar 2e reservekampioenschap op haar naam te zetten met Mocca B bij de paarden in het L2

Daarnaast zijn er nog een aantal leden geselecteerd voor de Brabantse: - Geert van Kempen met Be Impressed (B) - Jill Hoezen met Incognito (B) - Jill Hoezen met Amaretto (DE-M1) - Birgit van Geloven met Eikenhorst's Mariska (DE-M2) - Maud van Kempen met Yillz B (DE-Z1)

Allemaal heel veel plezier en succes toegewenst.Comments


bottom of page